WC VELOPLUS VZW

Geschiedenis

Toen onze huidige secretaris zich begin de jaren 90 in de Lange Nieuwstraat te Erondegem kwam vestigen, vond hij daar als wielerliefhebber het ideale parcours terug om een criterium te organiseren. Aangezien onze huidige voorzitter slechts op 2 huizen afstand woonde waren de violen al vlug gelijkgestemd en met de hulp van nog een paar andere buren werd op 5 augustus 1995, de eerste grote prijs Keukens Redant, een avondcriterium voor liefhebbers gereden.

In de beginjaren van onze wielerclub hebben we zowat alles georganiseerd, van wedstrijden achter dernymotoren tot het Provinciaal Kampioenschap voor Nieuwelingen en jawel ook toen reeds dameswedstrijden.

Vanwege het feit dat we in eigen dorp een getalenteerde renster hadden met name Evelyn Arijs ( nichtje van onze voorzitter ) hebben we de laatste jaren resoluut de kaart van het Dameswielrennen getrokken.
Twee jaar terug kregen we dan de gelegenheid om toe te treden tot de wielertrofee Vlaanderen, waar we uiteraard gretig gebruik van hebben gemaakt, zodat we fier zijn in 2011 onze 17de organisatie op poten mogen zetten met als kers op de taart en wedstrijd voor UCI Dames Elite 1.2.

Daarna hebben wij steeds de finale van de Lotto Cycling Cup een regelmatigheidscriterium van 1.1 en 1.2 UCI Dames Elite wedstrijden georganiseerd.
In 2019 zullen we voor de 25e keer organiseren en daarom hebben we bij de UCI een 1.1 wedstrijd aangevraagd.
Daarbij zullen onze avondactiviteiten dan ook nog uitgebreid worden !